Loading color scheme

Jedny brýle na všechny vzdálenosti? Ano, multifokál.

Zdravý zrak je dokonalý systém, díky němuž vidíme ostře a jasně na různé vzdálenosti. Přibližně kolem 45 let se tento stav mění a vidění na blízko se zhoršuje. Účinným řešením jsou progresivní čočky, které umožňují plynulý přechod zrakového vjemu na blízko i do dálky.

BAUD1057Lafont-e1512809377945-550x1873 Ve většině západních zemí nosí progresivní brýle v kategorii nad 45 let asi 80% populace, zatímco u nás si toto pohodlí dopřává pouze 6 – 8% lidí. Přitom vývoj progresivních čoček přinesl jedinečnou možnost individualizace, která nabízí vysoký komfort zobrazení ve všech zónách pohledu a významně usnadňuje návyk na tyto čočky, a to v různých kategoriích. Na prvním místě jsou progresivní čočky pro běžné nošení, dále čočky pro práci v kanceláři a v neposlední řadě čočky pro řidiče.

„K tomu, aby člověk mohl využívat všechny možnosti a pohodlí, které progresivní brýle poskytují, je nutné přesně diagnostikovat oční vadu a potřeby jedince, zvolit správné čočky a nakonec pečlivě vybrat brýlovou obrubu, “ upřesňuje Blahoslav Žilka, optometrista a majitel značky OPTIK Žilka, která ve spolupráci s renomovanou firmou Carl Zeiss progresivní čočky svým zákazníkům nabízí. Z počátku může být návyk na tyto brýle částečně doprovázen malými obtížemi, které trvají většinou pouze krátký čas a jsou mnohonásobně vyváženy množstvím výhod, které svému majiteli dlouhodobě přinesou.