Loading color scheme

Čím překvapit návštěvu? Vsaďte na originální chuťovky ze sezónních dobrot a připravte báječné pohoštění!

Chcete-li návštěvu pohostit skutečně tím nejlepším, nedělejte kompromisy a myslete především na prvotřídní kvalitu vybíraných surovin. V tomto ohledu se můžete spolehnout na výrobky produkované v souladu s pravidly ekologického zemědělství. Při pěstování rostlin se nepoužívá zbytečná chemie v podobě průmyslových hnojiv či pesticidů, které by se následně například vyplavovaly do vody. Půda je díky pestrému osevnímu postupu a přirozenému hnojení v podobě hnoje či kompostu živá, plná humusu, žížal a přirozených mikroorganismů. Ekologičtí farmáři zkrátka usilují o to, aby zachovávali přírodu i krajinu pro budoucí generace v co nejlepší kondici. Se stejnou péčí, s jakou se starají o půdu či rostliny, přistupují i k chovu zvířat a produkci potravin. Rádi byste se o ekologickém zemědělství dozvěděli více? Pak navštivte stránky myjsmebio.cz.

V obchodech se zaměřte na loga biolistu a biozebry, která garantují, že se skutečně jedná o biopotraviny. Pakliže nakupujete zboží nebalené, neostýchejte se a zeptejte se prodávajícího na certifikát, kterým by měl původ potravin vždy bezpečně prokázat. Široký výběr lokální bio produkce naleznete i na ekofarmách, kde nejenže skvěle nakoupíte, ale zároveň si užijete spoustu zábavy v prostředí českého venkova. A že si nejste jisti, na jakou farmu vyrazit? Využijte interaktivní mapy na stránkách kamprobio.cz a lovime.bio, pomocí nichž vyhledáte ekofarmy, jež jsou vám nejblíž, a rovnou si prohlédnete jejich aktuální nabídku.

Cuketové rolky se sušenou šunkou

  • bio cuketa
  • 80 g bio krémového sýra
  • půl stroužku bio česneku
  • 50 g bio sušené šunky
  • bio bazalka
  • bio pažitka
  • sůl, bio pepř

Cuketu důkladně omyjte a podélně nakrájejte na plátky. Ty osolte a nechte 10 minut odpočívat na ubrousku, aby pustily přebytečnou vodu. Poté plátky mírně opečte na pánvi. V míse smíchejte měkký sýr, prolisovaný česnek, pepř, sůl a najemno nasekané bylinky. Na plátky cuket položte šunku, namažte tenkou vrstvou ochuceného sýra a zarolujte. Nakonec rolky zajistěte párátkem a podávejte.