Loading color scheme

První legíny, topy a trička Pura Vida navržené zahraničními umělci nadchnou svými barvami, vzory i příběhy

„Projekt Umělci pro Pura Vidu je jedním ze splněných snů. Díky němu mohu oslovit osobnosti, které jsem ve svém životě potkala, ovlivnili mě, zamilovala jsem se do jejich práce a vážím si jejich dovedností. Jejich tvorba dokáže chytit za srdce, nutí přemýšlet a vryje se do povědomí. A to je to, co na umění miluji,” říká Petruccya.

Zana
Slovenská umělkyně a tatérka ZanaNi pochází z Bratislavy, jejím domovem už ale bylo tolik měst po celém světě, že si s klidem v duši může říkat světoběžnice. Zana v sobě vždy měla divokou uměleckou duši, a tak není divu, že na honosných pozicích ve velkých korporátech dlouho nevydržela. Nakonec se našla v tetování a jak sama říká: „Nacítit se na podstatu tvorby a umění obecně je podstata mého bytí.“ Věnuje se hlavně ženské tematice, jejími typickými motivy jsou ženy, příroda, vesmír a láska. Čtyři věci, které ji v životě zároveň nejvíc inspirují. Zaniny kérky na sobě hrdě nosí ženy po celém světě, od studentek až po top manažerky. Momentálně má své vlastní tatérské studio v Brně a najdete ji na Instagramu pod @youniverse_ink.

Pro Pura Vidu Zana navrhla sportovní legíny SEBELÁSKA, protkané sebeláskou, vášní a odhodláním najít tu správnou cestu. Tyhle legíny jsou pro všechny holky, které vědí, jak je cesta k sebelásce dlouhá a trnitá. A kolik energie a odvahy vyžaduje se na ni vydat. A co si sbalit s sebou? Samozřejmě tyhle funkční legíny a k nim rovnou i sportovní top SEBELÁSKA. Legíny SEBELÁSKA jsou dostupné v limitované edici 199 kusů.

Tomo77
Tomo77 pochází z Kostariky, takže “pura vida vibe“ je něco, s čím se už narodil. Po více než třicetiletém experimentování s různými uměleckými disciplínami se našel v ilustraci, akrylu a koláži. „Doufám, že lidé budou s mou prací souznět, a následně začnou přemýšlet o tom, jak jejich vlastní chování ovlivňuje jejich okolí,“ říká. Jeho díla se objevují na výstavách a ve známých časopisech. Nejčastěji ho najdete se zápisníkem v ruce, jak pozoruje lidi a loví nápady. V druhé ruce má téměř vždy americano. Momentálně tvoří v americkém Portlandu.

Legíny CHAOS vám ve správnou chvíli připomenou, že jediná jistota v životě je změna a každý řád vychází z chaosu. A i když na vás těch změn bude moc, zvládnete je! Ze stejných motivů proměnlivosti Tomo77 stvořil i tričko CHAOS v zářivé červené barvě, s krátkým rukávem a s vlečkou. Změny jsou zkrátka nutné, netřeba se jich obávat. Legíny CHAOS jsou dostupné v limitované edici 199 kusů.

Tereza Semerádová
Svět české ilustrátorky Terezy Semerádové by se na první pohled mohl zdát černobílý. Opak je ale pravdou. Pod typickými minimalistickými kresbami se skrývá celá duha emocí, pocitů, vjemů a vtipu. Tereza si kreslí na Instagramu pod @terezap nebo svém e-shopu terezap.cz. Nedělala to ale vždycky. V minulosti se například starala o sociální sítě, pracovala v bance nebo kreslila pro velké firmy. Pak ale přišla na to, že nemůže kreslit něco, co není v souladu s jejími hodnotami. Nebo, nedejbože, jde dokonce proti nim. A tak teď kreslí pro sebe. A výjimečně pro Pura Vidu.

ŠŤASTNÉ LEGÍNY od Terezy Semerádové jsou přesně tím kouskem oblečení, který na sebe natáhnete, když potřebujete, aby to dneska fakt vyšlo. A je jedno, jestli máte namířeno na zkoušku, rande, za šéfem, doktorem, klientem nebo na úřad práce. ŠŤASTNÉ LEGÍNY jsou jeden velký talisman. Než vykročíte, mrkněte na Terezin plakát s názvem JDU. Kam jdu? A co chci? Nádech. Výdech. Jdu. Tenhle plakát je vytištěn pouze v 50 exemplářích – každý z nich v digitálním tisku na 200g matném křídovém fotopapíru, s podpisem autorky a číslem tisku. ŠŤASTNÉ LEGÍNY jsou dostupné v limitované edici 199 kusů.

Petruccya
Petruccyin svět byl vždy barevný a dobrodružný. Po střední škole odletěla do Ameriky, kde pracovala na velkých výletních lodích. Z původně plánovaných 8 měsíců nakonec zůstala za oceánem dlouhých 12 let. Žila v USA, Kostarice a krátce v Mexiku. Když se po svých cestách vrátila zpátky do Brna, chyběl jí “pura vida vibe“ – barvy i kostarická radost ze života. Rozhodla se tedy, že si kousek své milované střední Ameriky přenese do Česka. Začala blíže zkoumat barvy v rámci studia arteterapie. Po pár letech v reklamce přešla na volnou nohu a založila svou značku Petruccya. Začala ilustrovat, navrhovat interiéry a tetovat. Před 4 lety spoluzaložila firmu Pura Vida, která ji momentálně zaměstnává na 100 %. Na Instagramu i Facebooku ji můžete sledovat pod @petruccya.

Funkční legíny TULENÍ KŮŽE a sportovní podprsenka TULENÍ KŮŽE jsou ušity z pradávného příběhu o tulení kůži, vyprávěném v knize Ženy, které běhaly s vlky. Tulení kůže je symbolem duše, poskytuje teplo, ochranu, včasný varovný systém a instinktivní zrak. Ženy, které svou kůži ztratily, dělají, co by měly, jen ne to, co chtějí samy. Přijít o svou tulení kůži je tak lehké. Někdo si toho ani nevšimne… Legíny a top TULENÍ KŮŽE jsou tady pro všechny silné ženy, které se rozhodly, že svou kůži získají zpět a že už ji nikdy nepustí. Legíny TULENÍ KŮŽE jsou dostupné v limitované edici 50 kusů.

MNOHO DALŠÍCH STYLOVÝCH A ZNAČKOVÝCH LEGÍN NAJDETE V NAŠEM MÓDNÍM VYHLEDÁVAČI >>