Loading color scheme

Jak si vybrat maturitní šaty - 3 tipy a triky

Šaty na maturitní ples by měly odrážet vaši osobnost, měly by vám dobře padnout, a hlavně byste se v nich měla cítit pohodlně. Chcete si přece ples užít naplno. Jak vybrat šaty na maturitní ples, které vám padnou jako ulité? Máme pro vás několik tipů a triků, díky kterým bude výběr šatů na maturák hračka.

1) Je lepší maturitní šaty koupit nebo si je pronajmout

Vybrat si prodej nebo pronájem maturitních šatů? Obojí má své výhody a nevýhody.

Koupené šaty na maturák budou jen vaše, budete si s nimi moci dělat, co chcete, a nebudete se muset bát, že je ušpiníte nebo se někde zatrhnou. Investice do zakoupených šatů bude vyšší, ale zůstanou vám jako pěkná vzpomínka na váš velký den.

Půjčené maturitní šaty pro vás nebudou takovou finanční zátěží. Nemusíte se bát, že by vám šaty neseděly. V půjčovně maturitních šatů, ve svatební domě NUANCE v Praze, vám rádi přizpůsobí maturitní šaty na míru. Jediné, v čem spočívá omezení půjčených šatů, je to, že po maturáku budete muset šaty vrátit zpět do půjčovny.

2) Jakou barvu maturitních šatů zvolit

Maturitní plesové šaty nabízejí snad vše, co si dokážete představit. Mezi barvami jsou často k vidění decentní pastelové maturitní šaty. Zlaté a šedo-stříbrné maturitní šaty nebo šaty v odstínu champagne v kombinaci s krajkami a třpytivými detaily zase působí velmi luxusně.

Pokud máte rády výstřední vzhled a chcete opravdu zaujmout, budou pro vás skvělé červené, bordó, zelené, fialové nebo modré maturitní šaty. Mezi horké tipy letošní sezóny patří zejména barva zelená a lila. Díky barvám můžete dokonale vystihnout vaši osobnost. Červená značí vášnivost, modrá je jemná a vznešená, fialová barva vzbuzuje pocit elegance a zelená vyzařuje důstojnost.

Barvu pro společenské šaty na maturitní ples můžete vybírat i podle barvy svých vlasů. Černovlásky vyniknou ve světlejších odstínech šatů, blondýnky a plavovlásky mohou s klidem volit i netradiční černé maturitní šaty. Zrzkám budou slušet šaty v odstínech zelené nebo zlaté.

3) Střih šatů by měl podtrhnout postavu

Co se týče střihů, máte opět z čeho vybírat. Snažte se přihlédnout ke své postavě a vybírejte maturitní šaty tak, aby zvýraznily přednosti a zakryly nedostatky. Mezi oblíbené detaily na maturitních šatech patří rafinované rozparky a šněrovačky.

Dlouhé maturitní šaty patří mezi klasiku. Jsou krásné, elegantní a hodí se pro všechny typy postav. Pokud si zvolíte dlouhé šaty na maturák, nechte si naměřit sukni na míru a nezapomeňte, že pokud budete mít střevíčky na podpatku, měly byste je mít při zkoušce šatů nazuté, abyste věděly, kam budou šaty sahat.

Maturitní šaty áčkového střihu mají vypasovaný živůtek a rozšiřující se sukni. Jde o střih, který se hodí pro každou postavu a je vhodný i na maturitní šaty pro plnoštíhlé dívky.

Plesové šaty se střihem mořské panny jsou naopak vhodné pro dívky se štíhlou postavou, protože jsou velmi uplé, často až ke kolenům, a zvýrazňují ženské křivky.

Kde najdete nádherné maturitní šaty

Nabídka maturitních šatů je jak na internetu, tak v kamenných obchodech opravdu bohatá. Není tedy divu, že se můžete do výběru těch pravých šatů lehce zamotat. Pokud nechcete sáhnout vedle, prozkoumejte kolekci maturitních šatů značky Pronovias,Tarik Ediz, Marfil, Mori Lee, Alyce Paris, Jovani nebo Jora. Nabídka zde:

Mějte na mysli, že maturitní ples je jedinečnou událostí, a proto si zasloužíte luxusní maturitní šaty, ve kterých zazáříte