Loading color scheme

Béžové šaty - nadčasový šik a elegance

Béžové šaty - hit sezóny jaro/léto 2021

Oblečení v různých odstínech béžové se považuje za klasiku, která nikdy úplně nevyjde z módy, ale zároveň je tak tato barva tak utlumená, že jen zřídka tvoří základ stylizace. V letošním roce se to však změnilo a mnoho návrhářů a módních tvůrců učinilo z béžových šatů vrchol programu přehlídek svých modních kolekci. Eko a safari oblečení  jsou zpět ve prospěch módy. Důležitým trendem je také minimalismus založený na nákupu pouze těch nejkvalitnějších, nadčasových produktů, které můžete pak nosit alespoň několik sezón.

Velmi populární volbou se stal takzvaný béžový total look, tj. celá stylizace v různých odstínech zemských barev. Kromě béžových šatů se na přehlídkových molech objevily obleky, kabáty a ležérní palazzo kalhoty v kombinaci s lněnou košilí. Stojí za to připomenout, že oblékání od hlavy po paty v jedné barvě odráží nejen aktuální trendy, ale také opticky prodlužuje a zeštíhluje tělo a maskuje tímto způsobem slabá místa naší postavy.

Pro jaké příležitosti se hodí béžové šaty?

Béžová barva patří do stejné skupiny neutrálních barev jako černá, šedá, bílá nebo tmavě modrá, proto se hodí  nejen k většině ostatních barev, ale také k stylizacím pro každou příležitost. Bavlněné béžové šaty s rozšířeným střihem nebo ve střihu oversize mohou být základem každodenních oblečení, na univerzitu, do školy, na procházku nebo na nákupy. Stačí je zkombinovat s bílými teniskami nebo balerínkami a džínovou nebo koženou bundou, abyste získali velmi nonšalantní a zároveň originální a ženské oblečení. Béžové tužkové šaty jsou ideální pro kancelářskou práci - v kombinaci s klasickými vysokými podpatky a sakem budou ztělesněním elegance a profesionality. Na druhou stranu rozšířené koktejlové šaty budou skvělou volbou pro svatbu nebo pro jinou rodinnou oslavu.

Stín béžové a typ krásy

Při výběru béžových šatů pro sebe berte v úvahu Váš typ krásy a rozhodněte se o odstínu, který Vaši krásu co nejlépe zvýrazní. Chladné blondýnky s modrýma očima vypadají skvěle v odstínech béžové, která se blíží šedé. Černovlasé dámy budou milovat béžové šaty se stříbrným leskem a šaty ve velmi světlé barvě. Na druhou stranu, pokud mate zrzavé vlasy a pihy, budete nejlépe vypadat v tmavší, karamelově béžové barvě.