Loading color scheme

KOLEKCE TRIČEK MANIFESTO/EMET

„Jsme stále více pracovně nasazeni, přetíženi, nestíháme, neustále to dokola opakujeme a zapomínáme na odpočinek a radosti, které nám život může přinášet,” zamýšlí se Ester Geislerová. „Vybraly jsme běžné věty, které jsou z pracovního prostředí a které říkáme i my anebo je denně slyšíme kolem sebe. Tyto věty se zcela přirozeně dostavily a my je zaznamenaly. A to opět na tričkách stejného střihu jako u předchozí kolekce. Změna spočívá ve fontu a v barvě potisku,“ doplňuje Josefina Bakošová.

Trička jsou minimalistického střihu. Dámská varianta je lehce volnější, s nápadně prodlouženým zadním dílem a ohrnutými krátkými rukávy. Pánská varianta má klasické krátké rukávy a asymetrie není tak nápadná. „Vše je vyrobeno z bavlněného úpletu pro maximální komfort. Přejeme si, aby se v kombinaci vtipného motivu a kvalitního materiálu lidé cítili dobře,“ říká Josefina. Trička jsou dostupná v šedé barvě, přičemž barva nápisu je tentokrát stříbrná a s barvou trička příjemně koresponduje. Věty jsou grafickým ztvárněním, jehož autorem je opět mladý umělec Tom Zahrádka, převedeným do formy nápisu na tričku.

Novinkou kolekce Manifesto/EMET jsou tašky atypického, jednoduchého střihu, ušité ze dvou vrstev bavlněného plátna. Mají větší objem, jsou dostatečně pevné, takže se hodí na přenášení předmětů či nákupů přes den i jako elegantní doplněk na večer. Na taškách jsou nejen “pracovní” věty z Manifesto/EMET, ale i “vztahové“ věty z předchozí kolekce Manifesto. (Nepoznávám se. Je to mnou. Já na tom telefonu pracuju. Musím ti něco říct. Mám asi divné období. Co je ti? Nic.)

Tvářemi kolekce se stali: Tereza Maxová, Bára Podzimková, Albert Černý, Jan Cina, Josef Trojan, Natálie Řehořová, Petr Prokop a Anna Jeníková.