Loading color scheme

Barva slunečních brýlí není jen módní záležitostí!

Modrý a fialový odstín

Jestliže potřebujete minimalizovat jakékoli odrazy a zvýšit kontrast, pak se vyplatí pořídit si modrá skla. Vybírat lze za stejným účelem také fialovou barvu. Takovéto brýle se vyplatí například na horách při lyžování. Potlačena je bílá barva. Modrá skla určitě nejsou vhodná pro krátkozrakost. Dámské ani pánské dioptrické brýle se v tomto odstínu nedoporučují.

Hnědá a měděná barva

K dosažení maximálního zvýraznění kontrastu lze využít hnědou či měděnou barvu. Tyto odstíny jsou vynikající prakticky v jakémkoli prostředí. Bez problémů tak dosáhnete kýženého efektu. Hodí se kupříkladu pro řidiče, kteří musí jezdit s vozem v rozličných podmínkách. Jasnost v kombinaci s minimálním zkreslením obrazu. Přesně to poskytnou hnědá skla, jimiž jsou vybavené dámské či pánské sluneční brýle. Nosit je lze klidně i každý den. Oči si na ně velmi rychle zvyknou.

Černé a šedé odstíny

Pro udržení přirozených barev se vyplatí tmavá černá či šedá skla. Umí perfektně redukovat velmi silné světlo. Dochází tak k eliminaci oslnění. Barvy přitom zůstávají zcela přirozené.

Žlutá a zlatá pro zimní aktivity

Milujete zimní aktivity? Pak si určitě pořiďte sluneční nebo dioptrické brýle mající žlutou barvu. Jsou optimální hlavně pro zvýšení kontrastu v hodně zhoršených světelných podmínkách. Oceníte je především tehdy, když bude hodně zataženo, případně začne sněžit.

Zelená pro každodenní využití

Zajímavou volbou pro každodenní nošení jsou zelená skla. Umí snížit jas. Zároveň se setkáte s tím, že dokážou zvýrazňovat stíny. Jestli je to dobré, či nikoliv, určitě soudit nelze. Zelená barva ovšem vypadá dobře a nemusíte se obávat, že byste ve společnosti nezabodovali.

Růžová pro zvýraznění detailů

I růžová skla mohou vypadat dobře. Určitě si ale tyto brýle nebudete kupovat pouze proto, že mohou být aktuálně in. Růžová barva pomáhá ke zlepšení prostorového vnímání. Přes růžovou clonu také mnohem lépe dokážete vnímat detaily. Dobré jsou tyto brýle také při zhoršených světelných podmínkách. Únava očí v nich není v dlouhodobém horizontu tak vysoká.