Loading color scheme

Podzimní trendy ve špercích

Kontrastní spojení
Protiklady se přitahují a není tomu jinak ani u šperků. Kontrastní spojení matného a lesklého vzhledu je zejména u chladného kovu velice efektní. S tímto trendem jde ruku v ruce minimalistický vzhled, který dá vyniknout ušlechtilosti materiálu. Setkáme se s ním u delikátních kruhových náušnic, prstenů nebo drobných přívěsků - medailonků.

Náramek na prvním místě
„Náramky jsou tuto sezónu číslem jedna mezi všemi šperky a nejsou to náramky jen tak ledajaké, ale masivní a nepřehlédnutelné. Kovové aplikace, široké kruhy z ušlechtilých kamenů obepínají zápěstí jako středověké brnění. Oproti kovovým náramkům působí vrstvené náramky s korálkovými a řetízkovými závěsy téměř étericky,“ říká Jana Zbořilová ze Sperky.cz.

Vzpomínka na dětství
Vzpomínka na dětství a s ním spojené první pokusy o zachycení skutečného i abstraktního světa kolem nás, tak bychom mohli označit šperky ve tvaru stylizovaných květů, slziček a srdcí. Jejich různé variace se proměňuji na náušnicích, prstýncích i na přívěscích.

Singles
Dobrá zpráva pro všechny majitele jedné náušnice ze ztraceného páru. Singl náušnice do jednoho ucha je neobvyklý a zábavný trend nové sezóny. Zapomeňte ale na nenápadné a drobné náušnice, když na jedno ucho, tak musí být výrazná.

Barevné odlesky
„Broušené a leštěné sklo v pestrých barevných variacích nebo chcete-li barevné krystaly, nás budou zkrášlovat a prosvětlovat chmurné dny chladného podzimu. Barevné krystaly se v minimalistické podobě objevují na prstenech a náušnicích, v mnohem velkorysejší formě pak na monumentálních brožích a květinových náhrdelnících,“ dodává Jana Zbořilová ze Sperky.cz.