Loading color scheme

Olga Afanassieva uvádí kolekci FW2019 Stars: Oslavuje ženy elegantní, úspěšné a nebojácné!

Mladá talentovaná návrhářka se soustředí na tvorbu dámských šatů, které jsou ručně vyráběny z materiálů jako je bavlna či hedvábí. Společným rysem je podšití lemu vintage červenou stužkou, kterou si návrhářka přivezla z JAR, kde se rovněž zrodil nápad na vlastní tvorbu.

„Ve firmě GoodAI se dlouhodobě zabýváme výzkumem s cílem vytvořit umělou inteligenci na úrovni člověka. Je to běh na dlouhou trať, kde se musíte obrnit trpělivostí, když chcete výsledek. Svět módy mě v tomto běhu nabíjí a dává mi možnost okamžitého kreativního outputu, na který si mohu sáhnout. Zároveň jsem na trhu postrádala šaty na každý den, které se dají nosit od rána do večera například s teniskami, ale bez obav je můžete obléknout i na formálnějí akce, jako je business meeting," popisuje Afanassieva své začátky.

Se sezónou FW2019 přichází Olga Afanassieva s novou kolekcí "Stars" věnovanou inspirativním ženám, které rovnou zapojila do kampaně. K nafocení si Olga Afanassieva vybrala tři výjimečné ženy: Veroniku Polákovou, podnikatelku v oblasti marketingu a event managementu, Lucii Srbovou, blogerku a lifestyle redaktorku a Gabrielu Ruphuy Chan, vědkyni v oblasti biomateriálů a farmaceutického inženýrství na VŠCHT.

"Společně s nimi jsem touto kampaní chtěla oslavit snahu jít za svými sny a inspirovat k tomu ostatní. Všechny tyto ženy mají časově náročnou práci v kompetitivním prostředí, ale zvládají to s grácií, elegancí, a je na nich vidět, že to, co dělají, je naplňuje a baví. Jsou mi také příkladem toho, že když člověk je v harmonii se svou profesí, pak i přes náročnou cestu, kterou si zvolil, žije v harmonii sám se sebou," vysvětluje návrhářka. "Samozřejmě pak je také důležité, aby měl na sobě takové šaty, ve kterých se bude cítit ve své kůži a které jej nebudou v ničem omezovat," dodává Olga Afanassieva.

Kolekce "Stars" zachovává ojedinělé střihy dlouhých a midi šatů s dlouhými nabíranými rukávy, přichází však s podzimními barvami. Prim tu hraje ohnivá, žlutá, a hnědá v kombinaci s barvami nebe anebo snímků z vesmíru. Oblíbenými motivy zůstávají květiny, paví peří a motivy zvířátek jako úklon Africe.

Návrhářka si rovněž stojí za zásadami udržitelné módy, sází tak na bavlnu druhu Tana Lawn a čisté hedvábí, které je ideální na zimu a na různé předvánoční večírky. Bavlněné šaty jsou pak určené na teplejší dny, nebo jako stylový dress code na pracovní cestu do teplých krajin.