Loading color scheme

Kosmetická řada RAKYTNÍK & LIPOVÝ KVĚT – zdravá a krásná pleť s pomocí přírody

Rakytník obsahuje až desetkrát více vitaminu C než citrusové plody. V kosmetice je vitamin C nezbytný pro tvorbu kolagenu a pro ochranu kůže před volnými radikály. Rakytník je ale bohatý i na vitaminy skupiny B, aminokyseliny, třísloviny, flavonoidy (rutin) a silice. Hotovým koncentrátem vitamínů je tmavě oranžový rakytníkový olej: Vitamín E prospívá pleti, udržuje ji zdravou a mladistvou, působí proti vráskám. Pokožku regeneruje při poškození, po vystavení slunci i mrazu, po popáleninách. Beta karoten je silný antioxidant, který neutralizuje volné radikály, a tím zamezuje rychlému stárnutí orgánů a pokožky, chrání pokožku před UV zářením a zamezuje vzniku nádorů. Flavonoidy jsou rostlinné složky s antioxidačním působením, očišťují tělo od jedů a škodlivin, posilují cévy a cévky (rutin), čímž zamezují jejich lámání (červené žilky v obličeji, křečové žíly apod.), pomáhají v protizánětlivých procesech a urychlují hojení. Spolu s vitaminy podporují léčbu virových onemocnění – oparů. Rakytníkový olej je také skvělým prostředkem proti kožním mykózám nebo bradavicím, osvědčil se v koupelích pro atopiky a pacienty s lupenkou, kde zamezuje vysoušení, vniknutí infekce a následnému svědění. Není divu, že se tak hojně využívá ve farmacii a stále častěji i v kosmetice.

Lipové květy jsou mimořádně bohaté na množství silic glykosidů, látek blízkých vitaminu E, slizů, saponin a tříslovin. Lipový květ vytváří na pokožce obrannou bariéru a vykazuje silné regenerační účinky, udržuje vodní a tukovou rovnováhu a okamžitě zklidňuje podrážděnou pokožku, v minulosti se proto lipový vinný obklad často používal na popáleniny, odřeniny nebo pohmožděniny. Odvar z lipového květu navíc dodává kůži jemný zlatavý nádech.

DENNÍ KRÉM s rakytníkovým olejem, výtažky z rakytníku a lipového květu je vhodný pro suchou a normální pleť. Jemný rakytníkový krém poskytuje pleti trvalou hydrataci, obnovuje její pružnost a odolnost, vyživuje ji a chrání před vnějšími vlivy. Rakytník a lípa napomáhají zpevňovat cévní stěny a omezují vznik jemných křečových žil. Krém zajišťuje pleti ideální péči v každém ročním období. Pravidelným používáním krému pleť získá zdravý vzhled a svěžest, krém pleť vyhlazuje a tonizuje.

NOČNÍ KRÉM s rakytníkovým olejem, výtažky z rakytníku a lipového květu je vhodný pro suchou a normální pleť. Rakytníkový noční krém poskytuje vyváženou výživu a dodává unavené pleti elasticitu a hebkost. Regeneruje a hydratuje pokožku, má antioxidační účinky, zpomaluje proces stárnutí kůže. Pravidelným používáním krému pleť získává pružnost, krém pleť vyhlazuje a tonizuje.

REGENERAČNÍ KRÉM NA RUCE s rakytníkovým olejem je vhodný pro suchou a velmi suchou pokožku. Výživný krém efektivně hydratuje, zvláčňuje, vyživuje a zklidňuje vysušenou pokožku rukou. Aktivně pomáhá regenerovat suchou popraskanou kůži a zanechává ji jemnější a hebkou. Plody rakytníku a lipového květu obsahují komplex výživných látek, které poskytují pokožce potřebnou výživu, odolnost, zabraňují vzniku zánětlivých projevů, podporují hojení jizev a ran a působí antibakteriálně. Pravidelným a dlouhodobým používáním krému se pokožka rukou zvláční a stane se jemnou a hebkou.

{phocagallery view=category|categoryid=1208|limitstart=0|limitcount=0}