Loading color scheme

Přírodní kosmetika Athena’s – v souladu s přírodou a italskými tradicemi

Kosmetika Athena's se vyrábí v komplexu o rozloze 6000 m2, kde sídlí i výzkumná laboratoř, ve které firma vyvíjí a zdokonaluje nové ingredience a finální produkty. Athena's vyrábí i certifikované bio produkty, pro něž používá ochrannou známku Bioeco Cosmesi udílenou italským Institutem etické a environmentální certifikace (ICEA - Istituto di certificazione etica ed ambientale). Produkty Athena's procházejí také nezávislou kontrolou na Oddělení kosmetologie na Univerzitě ve Ferraře, kde je studována dermatologická nezávadnost a prokazatelnost účinků, jakož i snášenlivost přípravků. Athena's podporuje italskou ligu proti testování na zvířatech (LAV). Žádný koncový produkt Athena's ani jednotlivé ingredience nebyly testovány na zvířatech.

Značka Athena's vyrábí několik kosmetických řad. Na e-shopu www.erbario.cz jsou dostupné tyto 2 řady: Erboristica a Mediterraneo.

Erboristica Je přírodní kosmetická řada s nízkým dopadem na životní prostředí. Zaručuje 100% přírodní původ složek, tzn. neobsahuje:

  • ropné deriváty (vazelína, parafín, uhlovodíky a silikony)
  • barviva
  • parabely
  • složky živočišného původu
  • pokud jsou použity konzervační směsi, jedná se pouze o ty, které byly toxikologickými a ekologickými studiemi klasifikovány jako nedráždivé, nealergenní a biodegradabilní.

Zaručuje velmi nízký dopad na životní prostředí:

  • produkty jsou vysoce biodegradabilní
  • obaly jsou v recyklovatelném obalu
  • druhotné obaly (papír) jsou z recyklovaného materiálu a nesou značku Ecolabel

Součástí řady Erboristica jsou produkty s arganovým olejem, mandlovým mlékem a olivovým olejem s velmi příjemnou přírodní vůní olejů a dalších přírodních parfemací.

Mediterraneo Je přírodní kosmetická řada s bio extrapanenským olivovým olejem a specifickou osvěžující citrusovo-kořenitou vůní. Neobsahuje složky živočišného původu ani SLS/SLES (pěnidlo Laurethsulfát sodný).

{phocagallery view=category|categoryid=564|imageid=1607|float=right}Olivový olej je v jižních zemích nejpoužívanějším druhem oleje a samozřejmě nejcennější je olej extrapanenský. Aby se takto mohl označovat dle evropských norem, musí být splněny tyto podmínky: olej je produkt z oliv vyráběný pouze mechanickými a fyzikálními procesy a nesmí procházet žádnými jinými úpravami než mytím, dekantací, odstředěním a filtrací. Hodnota kyseliny olejové v extrapanenském oleji nesmí přesáhnout 0,8 %. Bio certifikace zaručuje, že při pěstování oliv nejsou používány žádné umělé chemické látky (hnojiva, fungicidy, pesticidy, insekticidy, herbicidy) ani geneticky modifikované organismy (GMO). Úspěšnost sklizně je zaručena výhradně přírodním způsobem péče o rostliny, tedy prvotně vybíráním vhodných odrůd odolných proti chorobám a škůdcům a díky přírodním pěstebním metodám. V případně nutnosti použití léčebných prostředků a likvidace škůdců se používá výhradně přírodních produktů.