Loading color scheme

Plavky na léto 2022: Trendům vládne elegance i vzory inspirované džunglí

Monochromatický look
„Ať už jednodílné nebo bikiny, zřejmě největším hitem letošní sezóny jsou plavky v jediném odstínu. To však neznamená, že budou nudné. Hrajte si se střihem, rafinovanými detaily, i texturou. Velmi oblíbený je třpytivý materiál. Co se týče barev, vsaďte na tradiční odstíny, jako je černá nebo červená, módní jsou teď také zemité odstíny hnědé či zelené,“ popisuje aktuální trendy Iva Janoušková z e-shopu Astratex.cz.

Třpytivé jsou jednodílné plavky Java v cihlovém odstínu. Důkazem, že i plavky vcelku mohou být sexy, je model Solid Army, jejichž boky zdobí zlaté kovové kroužky. Milovnice klasického stylu si zamilují černé jednodílné plavky Eleonora, které zdobí zlatá aplikace v pase. Naopak výrazný styl ctí rudé plavky Torca, jejichž hluboký dekolt je ještě zvýrazněn transparentním lemováním. Můžete je mít jak v jednodílné, tak dvoudílné verzi, jejichž vrchní díl má více sportovní střih.

Pruhy a geometrie
Jestliže vás ani navzdory největšímu současnému trendu jednobarevné plavky nebaví, zkuste jinou verzi minimalismu, a sice geometrické vzory. Například jednodílné plavky The One působí velmi jednoduše, a přitom mají nepřehlédnutelný retro styl. Jejich sportovní střih, který opticky prodlužuje nohy a zužuje pas, má skryté vyztužené košíčky, které dodávají prsům přirozený tvar i oporu. Ramínka můžete na zadní straně odepnout a dokonale si tak opálit ramena.

Další variantou může být námořnický proužek, který v současnosti slaví velký comeback. Tento vzor vypadá skvěle a mladistvě ve střihu klasických bikin s trojúhelníčkovou podprsenkou Young Style. Spodní díl tohoto modelu je oboustranný - pruhovaný anebo čistě tmavomodrý.

Džungle místo tradičních květin
A pokud se chcete držet tradice a pořídit si veselé plavky, protože kam jinam se hodí pestrobarevná móda než na pláž, vyměňte letos květinové vzory za inspiraci z džungle. Skvěle k tomu poslouží dvoudílné plavky Jungle, jejichž vyztužený horní díl poskytne oporu i většímu poprsí a vytvoří krásný dekolt.

Nepřehlédnutelné jsou také jednodílné plavky Eliza, které mají navíc skryté vyztužené košíčky. Neobvyklý hadí vzor v elegantních tlumených odstínech najdete u plavek Moorea Pad. A pokud přece jen chcete zůstat u květinek, volte drobný vzor na jednom díle, zatímco druhý díl plavek bude jednobarevný. Přesně tak je to u blankytně modrého modelu Sara, kde má jemný vzor jen spodní díl s vysokým pasem a drobnými kanýrky na nohavičkách, což působí velmi stylově a retro.

PROHLÉDNĚTE SI KRÁSNÉ A STYLOVÉ PLAVKY U NAŠEHO PARTNERA SE SLEVOU AŽ 51%.