Loading color scheme

Zbavte se unaveného výrazu, pootevřete více oči

I přesto, že se své pokožce i tělu věnujete, pravidelně cvičíte a dodržujete zásady zdravého životního stylu, okolí očí je jedno z míst, kde se čas neúprosně podepisuje. Padající víčka, povislá pokožka, vrásky a tukové výhřezy, to je jen zlomek z nejčastějších problémů žen, které přicházejí na konzultaci a prosí o pomoc.

"Klesající víčka společně s prohlubujícími se vráskami v okolí očí jsou pro ženu tvrdou známkou stárnutí, kterou chce samozřejmě každá co nejvíce oddálit." říká prim. MUDr. Miroslav Krejča. Mladistvý pohled plný energie přitom lze jednoduše odstranit. Ideálním řešením je úprava víček neboli blepharoplastika.

Pro koho je určena úprava víček? Je to omezeno věkem?
Jednoznačně pro ženy, které trpí povislými víčky ať už se jedná o horní nebo dolní víčka. Operace se většinou provádějí po 40 roku života, nicméně už jsem operoval i mladší, jedná se se především o dobrý pocit ženy, která se chce líbit.

Mnoho lidí má z operace obavy, jsou oprávněné?
Často se setkávám s tím, že pacientky se bojí komplikací nebo viditelných jizev, které by se jen těžko hojily. Tyto obavy jsou však na Klinice YES VISAGE zcela bezpředmětné. Pracujeme s nejmodernějšími přístroji a ke každému pacientovi přistupujeme indiviuálně. Především se snažíme plnit jejich potřeby. Navíc se jedná o zákrok ambulantní a časově nenáročný, tudíž není potřeba mít obavy.
Jak probíhá samotný zákrok? Pro úpravu očních víček využíváme s úspěchem nejmodernější techniku umožňující provést úpravu víček v mnohem kratším časovém intervalu, pouze v místním znecitlivění s omezením viditelných jizev. Vždy se snažíme minimalizovat rizika, omezit krvácení, předcházíme pooperační bolestivosti, otokům či podlitinám. Máme i výborné zkušenosti s pooperačním průběhem, vždy nastupuje rychlé hojení.

Lze současně upravit horní i dolní víčka?
Na přání lze obě víčka upravit během jednoho zákroku, vždy ale záleží na posouzení a rozhodnutí lékaře.

Proč bychom měli operaci víček podstupovat? Není jiná možnost jak víčka upravit bez sklapelu?
Jiné možnosti by se našly, ale ani u jedné nedocílíte požadovaného výsledku. Samotná korekce víček má nejen význam estetický, ale i funkční. Při odstranění kožních přebytků a tukových váčků dochází k snadnějšímu pohybu víček a drobné svaly kolem očí jsou méně zatěžovány. A navíc lze korekcí očních víček odstranit také slzení očí nebo náchylnost očí k únavě a ke spontánním otokům.