Loading color scheme

Helma, brýle a rukavice nejsou jediné doplňky na hory. V zimě nezapomínejte na ochranu intimních partií

Nepodceňujte hygienu
Význam pravidelné intimní hygieny asi není potřeba zdůrazňovat. Na horách to ovšem může být problém. Nezřídka máme k dispozici pouze společné sprchy, které čistotou neoplývají. Rozhodně byste se ale měli osprchovat alespoň jednou denně, ideálně vždy rovnou po vysvlečení propoceného oblečení. Samozřejmostí by mělo být i používání vlastního ručníku.

Na intimní partie používejte mycí prostředky k tomu určené. Vyplatí se preventivně přibalit přípravek, který toho umí víc, např. GYNELLA® Silver Foam. Díky patentované technologii TIAB® s antimikrobiálním stříbrem poskytuje účinnou prevenci před infekcemi bakteriálního, virového i mykotického původu. Navíc dokáže pomoci se zhojením drobných oděrek, podráždění či opruzení.

Spodní prádlo je základem
Na spodním prádle si většinou dáváme záležet, jelikož je důležité pro naše pohodlí a sebevědomí. Málokdo ale tráví čas nad výběrem prádla, které si vezme na hory. Krajkové kalhotky tentokrát nebudou tou nejlepší volbou, na lyžovačku si raději oblečte bavlněné hladké kalhotky klasického střihu, které neškrtí a neškrábou a kůže pod nimi může volně dýchat.

Věnujte pozornost spodní vrstvě
Důležitý je i výběr spodní vrstvy. Nikdy si pod lyžařské kalhoty neoblékejte obyčejné punčochy nebo legíny. Speciální termo prádlo odvádí pot a vlhkost ven od těla a udržuje tak pokožku, a potažmo i intimní partie v suchu.

Trápí to i vašeho muže
S odřením v oblasti intimních partií mají při sportování problémy i muži. Pokud je poškození jen mírného rázu, hojení netrvá dlouho. V případě vícedenních aktivit, například týdnu stráveném na horách, se ale podráždění opakuje a kůže se nestíhá regenerovat. S tím pak přichází i riziko infekce, která se na zranitelném místě může snadno uchytit.

Jestli s tím má zkušenosti i váš partner, přibalte mu na zimní dovolenou přípravek UroTiab s antimikrobiálním stříbrem, který podporuje hojivé procesy, vytváří bariérovou vrstvu a pomáhá zmírňovat zánět.