Loading color scheme

Jak chránit pokožku na slunci bez opalovacího krému

Pokud nehodláte strávit polovinu dovolené zavření na hotelovém pokoji, opatrnost je na místě. Kde jsou ty časy, kdy se u vody používal olejíček s takřka nulovým ochranným faktorem. Dnes už málokdo vyrazí na pláž s krémem s ochranou menší, než SPF 20.

Pozor na stárnutí pleti vlivem slunečních paprsků

Pokud chcete kromě ochrany před sluncem a UVA/UVB zářením také zabránit stárnutí pleti, pak sáhněte ideálně po opalovacím krému Hyalurmed SPF 30, který obsahuje kyselinu hyaluronovou. Tento voděodolný krém, vhodný i pro citlivou pokožku, vytváří na kůži speciální ochranný film a tím poskytuje dlouhodobější ochranu pokožky před slunečním zářením při minimální koncentraci opalovacího krému.
A pro případ, že jste si s sebou na výlet zapomněli přibalit opalovací krém, přinášíme vám 7 tipů, jak se nespálit i bez použití krému s faktorem:

1.) Dlouhými rukávy nic nezkazíte
Kalhoty a košile s dlouhými rukávy chrání vaše tělo před slunečními paprsky; tmavší barvy chrání pokožku lépe než světlé.

2.) Dodejte si italský šmrnc výrazným kloboukem
Než se vydáte na slunce, nasaďte si klobouk s širokou krempou. Obličej se snadno spálí, takže je důležité, abyste jej zastínili kloboukem, zvláště pokud nepoužíváte opalovací krém. Nepoužívejte však slaměné klobouky, ty mají malé otvory, které umožňují průchod slunečního světla.

3.) Nezapomeňte na brýle
Chraňte své oči slunečními brýlemi, které filtrují UVA a UVB paprsky. Abyste si byli jisti kvalitou UV filtrů, raději brýle kupte v optice než u stánku se suvenýry.

4.) Používejte v létě prací prostředek, který odpuzuje UV záření
Letní oblečení vyperte v pracím prostředku odpuzujícím UV záření (většinou za použití nanočástic). Tyto detergenty pokrývají oděvy mikroskopickými krystaly. Krystaly zabraňují pronikání UV záření do textilie a tomu, aby následně pronikly až na kůži.

5.) Vyhledejte stín
Když jste venku, pobývejte ve stínu tak často, jak jen můžete. Najděte si stinné místo pod markýzou či pod stromem. U bazénu nebo na pláži si sedněte pod slunečník.

6.) Dopřejte si sluneční siestu
V době mezi 11 a 15 hodinou si raději zajděte na dobrý oběd, nebo si odpočiňte u knihy. Slunci se však vyhněte, neboť sluneční paprsky jsou v tuto dobu nejsilnější a mohou tak napáchat nejvíc škody.

7.) Dbejte na přísun Omega-3 mastných kyselin
Američtí vědci prokázali, že užívání Omega-3, např. v podobě rybího oleje, vám může pomoci chránit se před sluncem a posílit imunitu proti slunci. Stačí dávka 4 g Omega-3 denně. Kromě doplňků stravy či rybího oleje najdete tyto nenascené mastné kyseliny také v některých druzích ořechů a ryb.

Lepší pozdě, než vůbec

Pokud jste se přece jen nevyhnuli popáleninám od slunce, nebo třeba štípancům od hmyzu, naneste na postižená místa Beta glucan Gel s úžasně lehkou texturou. Gel s obsahem Beta glukanu podporuje regeneraci pokožky, pozitivně působí na ochranu pokožky před poškozením (čisticími prostředky, nadměrným sluněním, při radioterapii atd.). Je neparfémovaný a je vhodný pro citlivou pokožku a pro děti.

Nezapomínejte na pitný režim

Při pobytu na slunci také nezapomínejte na pitný režim – mějte vždy po ruce lahev s vodou. Během horkých letních dnů byste měli vypít alespoň tři litry tekutin denně. Nejlepší je čistá neperlivá voda bez sladidel.