Loading color scheme

Montblanc partnerem donátorského galavečera Dořákovy Prahy

Partnerem galavečera byla společnost Montblanc, výrobce luxusních psacích potřeb, hodinek, šperků a doplňků. Tato společnost provozuje vlastní Kulturní nadaci Montblanc. Byla založena v roce 1992, aby v Evropě, Americe a Asii podporovala umělecké hvězdy, jež se aktivně a systematicky věnují rozvoji začínajících hudebních talentů. Lang Lang byl v roce 2008 pro svůj mimořádný talent a výjimečnou osobnost zvolen jejím předsedou.

Vystoupení Lang Langa, který je známý i humanitárními a společenskými aktivitami, si nenechala ujít řada zástupců tuzemské hudební scény. Po skončení koncertu se uskutečnila umělcova autogramiáda. Sedmi stovkám hostů se Lang Lang podepsal perem Meisterstück LeGrand 146 Montblanc.

V rámci koncertu Lang Langa byla v sobotu ve Španělském sále slavnostně předána Cena Antonína Dvořáka operní pěvkyni Ludmile Dvořákové. Sopranistka byla oceněna za celoživotní přínos v oblasti propagace a popularizace české klasické hudby doma i v zahraničí. Kromě křišťálové ceny z dílny sklárny Moser pěvkyně získala také luxusní dámské plnící pero Montblanc Étoile Précieuse s diamanty v hodnotě 72 tisíc Kč.

{phocagallery view=category|categoryid=522|limitstart=0|limitcount=0}