Loading color scheme

Česká oděvní značka Pura Vida představuje první ochutnávku z nové kolekce na podzim a zimu – tlumené a temné barvy letos nemají šanci!

Tématem nové kolekce je ženskost a s ní spojená divokost, což je jedna z nejpřirozenějších vlastností ženy. V době, která je svázána pravidly, očekáváními a konvencemi, je zapotřebí si onu divokost občas připomenout. V kolekci proto najdeme motivy vlků, džungle, květin, tance a indiánských vzorů. A jako v každé kolekci – nesmí chybět tolik oblíbený motiv Malého prince.

Autorka a návrhářka Petra Bartoňková alias Petruccya k nové kolekci říká: „Ženskost, něžnost, divokost. Tato holčičí témata mezi mými kamarádkami poslední dobou hodně rezonují. Mnoho z nich se mnou sdílí, jak se jim daří tyto rozličné ženské vlastnosti kombinovat. Zároveň jsou to témata, o kterých krásně píše Clarissa Pinkola Estés v knize Ženy, které běhaly s vlky. A protože tu knihu mám moc ráda a přivedla mě samotnou na spoustu zajímavých myšlenek a zjištění o hloubce ženské osobnosti, archetypech a rituálech, zvolila jsem právě ženskost jako hlavní motiv kolekce. Minulé kolekci dominovala Fénixice, v této kolekci je to ŽENA, která ví, co chce, zná svoje klady i zápory a učí se s nimi pracovat a hledat cestu sama k sobě. Prochází si každý měsíc svými “ups and downs” a je s tím úplně v pohodě, protože ví, co v jaké fázi potřebuje a umí si to dopřát.“

Celá kolekce je navržena tak, aby plnila očekávání a potřeby každé ženy. Lze v ní najít legíny, v nichž se stane žena velice výraznou, ale i legíny, které jsou skvělé na zamknutí se doma a den strávený na gauči. Jsou zde legíny ideální na lekci klidné jógy, ale i takové, které vyburcují k větším výkonům v posilovně.

Nová kolekce obsahuje 14 nových designů legín a tři podprsenky s motivem srdce v různých barevných provedeních. Legíny jsou všechny autorskou tvorbou Petruccyi a jsou vyrobeny ze speciálního funkčního materiálu, který je nejen velice pružný a odolný, ale také rychleschnoucí. V této kolekci je navíc použit úplně nový materiál Shield. „U legín dlouhodobě využíváme osvědčený funkční materiál Sinapsi, ale v této kolekci zařazujeme jeden nový, který jsme samy na sobě testovaly během léta. Je jemnější a vhodný pro nositelky preferující méně kompresní materiály. V této kolekci je z něj ušito pár vybraných vzorů, pokud se však bude zákaznicím líbit, místo si najde i v dalších kolekcích,“ říká Petra Bartoňková, spoluzakladatelka značky.

Legíny mají navíc vysoký pas a prodlouženou délku, dají se tedy přetáhnout také přes patu. V oblasti břicha je zesílený pruh, který zajišťuje, že legíny se nerolují dolů a drží kde mají, navíc břicho příjemně fixují.
Kolekce samozřejmě neobsahuje pouze legíny a podprsenky, ale také měkoučké mikiny, trička s prodlouženou délkou na zakrytí zadečku a mnoho dalšího.