Loading color scheme

V boji s akné vítězí kyseliny mandlová, salicylová a hyaluronová

Akné, odborně acne vulgaris, postihuje muže i ženy všech věkových kategorií. Jedná se o zánět mazových žlázek, které se ucpou, takže se kožní maz nemůže přirozenou cestou dostat ven, a vznikne zánět. Jednou z příčin vzniku zánětu bývá pomnožení bakterie z rodu Propionibacterium Acnes. Boj s ní může být komplikovaný a zdlouhavý. Účinnou moderní zbraň představují přípravky s obsahem některých kyselin.

„Současné kosmetické přípravky obsahují stále účinnější látky s širokým spektrem působení. Patří mezi ně například ty s obsahem kyseliny mandlové, salicylové a hyaluronové,“ informuje Klaudia Nawaisehová, hlavní školitelka kosmetické značky Essenté, která je vystudovanou inženýrkou chemie, a jak sama říká, odborné znalosti a zkušenosti z tohoto oboru jsou pro ni velkým přínosem i v současné profesi kosmetičky.

Šikovné kyseliny
Pravidlem číslo jedna při péči o aknózní pleť je čistota. Proto by mělo být samozřejmostí pravidelné čištění pleti kvalitními přípravky, a to 2x denně – večer před spaním, kdy po pečlivém odlíčení pleť ještě důkladně vyčistíme, a ráno po probuzení, protože i během noci se pleť zanáší zbytky zrohovatělé kůže, kožního mazu a potu.

„Moderní přípravky dokážou pleť účinně a šetrně vyčistit, přitom v ní však zachovají potřebnou vlhkost. To byl právě problém dříve používané a příliš agresivní kosmetiky proti akné, která pleť nadměrně vysušovala,“ říká Klaudia Nawaisehová s tím, že už několik let představují vítanou pomoc hlavně kyseliny. Například kyselina mandlová (patří mezi tzv. AHA kyseliny), kterou obsahuje velmi účinný čisticí gel Essenté Čisticí gel s AHA kyselinami 3%. Efektivně odstraní odumřelé buňky a nečistoty přítomné v pleti a zároveň působí proti bakteriím Propionibacterium Acnes. Pleť je po použití přípravku s 3% kyselinou mandlovou hebká, není vysušená a je připravená přijmout další účinné látky.

„Také kyselina salicylová je jedinečná svojí schopností naředit kožní maz, a tím uvolnit mazovou žlázu. Za revoluční považuji například přípravek Essenté Aktivní booster při akné, který obsahuje kyselinu salicylovou ve správném poměru s dalšími účinnými látkami. Toto koncentrované sérum stimuluje buněčnou aktivitu, viditelně zlepšuje strukturu pleti a ničí zánětlivé procesy již v samém zárodku. Další účinnou látkou tohoto séra je pak Seboclear DB – aktivní látka, která předchází tvorbě a množení bakterií v pokožce,“ vysvětluje Klaudia Nawaisehová a připomíná, že aknózní pleť mívá také často problém s tím, že na některých místech je pokožka přemaštěná, a na jiných naopak přesušená.

Proto je důležité nezapomínat na potřebnou hydrataci. Tu dokáže spolehlivě zajistit další kyselina, a sice kyselina hyaluronová, kterou kvalitní přípravky většinou obsahují.

Základem trvalého úspěchu při boji s nepříjemným kožním onemocněním akné jsou samozřejmě pravidelné návštěvy u kosmetičky, která pleť odborně vyčistí a ošetří. Pokud se však jedná o vážnější projevy, jako jsou bolestivá zanícená ložiska na velké části obličeje, doporučuje Klaudia Nawaisehová ještě před návštěvou kosmetického salonu nejprve navštívit dermatologa, který doporučí odpovídající léčbu.

Vhodná péče při akné

ESSENTÉ Set pro intenzivní péči při akné
Set pro intenzivní péči při akné je zaměřen na projevy akné v akutní fázi, působí proti bakteriím rodu Propionibacterium Acnes. Problematické oblasti ihned zklidní a pomůže s obnovou běžných funkcí kůže. Vhodný pro problematickou, aknózní pleť.

Set obsahuje 3 přípravky: ESSENTÉ Čisticí gel s AHA kyselinami 3% 100 ml, ESSENTÉ Zklidňující krém 50 ml a ESSENTÉ Aktivní booster při akné 50 ml. ESSENTÉ.

ESSENTÉ Čisticí gel s AHA kyselinami 3%
Čisticí gel s vyšším obsahem AHA kyselin je perfektním začátkem správné péče o problematickou a aknózní pokožku. Kyselina mandlová, obsažená v produktu, odstraňuje odumřelé buňky, čímž pomáhá uvolnit ucpané póry, a předcházet tak tvorbě zánětů. Seboclear DB efektivně odstraňuje existující nečistoty v pleti a optimalizuje vzhled pokožky. Čisticí gel snižuje tvorbu kožního mazu, podporuje přirozené obranné mechanismy pokožky a chrání před dehydratací. Přípravek nezanechává pocit pnutí a optimálně připravuje pleť na další ošetření.

ESSENTÉ Zklidňující krém
Lehký a rychle se vstřebávající krém je určen pro problematickou a k akné náchylnou pleť jako účinná prevence zánětlivých projevů. Problematické oblasti ihned zklidňuje, intenzivně hydratuje vysušenou pleť, pomáhá s obnovou běžných funkcí pokožky. Reguluje nadměrnou tvorbu kožního mazu a zmatňuje pleť. Viditelně zlepšuje strukturu pleti. Velmi dobře je snášen i atopickou pokožkou.

ESSENTÉ Aktivní booster při akné
Aktivní, vysoce koncentrovaný booster přináší rychle viditelné výsledky. Lehký a rychle se vstřebávající booster je určen pro problematickou a k akné náchylnou pleť. Zánětlivé procesy ničí již v zárodku. Problematické oblasti ihned zklidní a pomůže s obnovou běžných funkcí kůže. Reguluje tvorbu kožního mazu a podporuje regeneraci pleti. Velmi dobře se vstřebává, nezanechává na pokožce mastný film. Booster je vhodný k lokální aplikaci na místa postižená akné či podobnými zánětlivými projevy.

Kdo je Klaudia Nawaisehová?
Oborem v oblasti krásy a zdraví se zabývá již od roku 1999. Je také od roku 2007 lektorkou rekvalifikačních kurzů Kosmetické služby, Masáže, Permanentní make-up, Manikúra a pedikúra. Za svou, nyní už 20letou, praxi kosmetičky vyzkoušela desítky značek, ale Essenté ji zcela oslnilo. Původní profesí inženýrku chemie zaujalo nejen kvalitní složení této kosmetiky, ale zejména její pozitivní účinky na pleť. I proto se stala hlavní školitelkou Essenté a dnes se s ní můžete setkat na školeních po celé České republice.