Loading color scheme

Vyberte si společenské šaty, které vám opravdu padnou a podtrhnou vaši krásu

Na jakou příležitost?
Než šaty koupíte, je dobré zamyslet se nad tím, na co přesně šaty potřebujete a kam je budete nosit. Pokud se totiž chystáte na velký slavnostní ples, bude nezbytně nutné pořídit dlouhé společenské šaty, zatímco na jiné příležitosti by možná mohly působit až příliš okázale.

Výběr velikosti
Pokud objednáváte šaty po internetu, je klíčové správně si změřit všechny míry a vybrat správnou velikost. Při výběru šatů bývá klíčová míra na prsou, v pasu a bocích. Nekupujte šaty v univerzálních velikostech. Málokomu skutečně sednou a s největší pravděpodobností je pošlete zase zpět.

Zaměřte se na typ postavy
Aby vám šaty slušely, je vhodné vybrat šaty i podle toho, jakými křivkami se pyšníte. Jestliže jste spíše silnější a máte postavu tvaru jablka, volte krátké společenské šaty splývavého střihu, které nebudou zúžené v pase. Postavu vám mohou prodloužit také výstřihy do V. V případě, že máte silnější spíše spodní partie, zaměřte se na zdůraznění pasu a k tomu volte splývavou sukni bez objemu, která vám nebude přidávat zbytečně kila navíc.

Jakou látku?
Šaty se vyrábějí z mnoha druhů látek. Nebojte se sáhnout klidně i po luxusnějších materiálech, jako je hedvábí, šifon nebo satén. Jde o lehoučké a nadýchané materiály, které jsou velmi příjemné na dotek, ale je třeba počítat s vyšší cenou.

A co barva?
Vyberte si především takovou barvu, ve které se cítíte dobře. Světlé odstíny působí velmi něžně, oproti tomu výrazné barvy jako červená nebo žlutá jsou sice efektivní, ale možná až zbytečně přitahují pozornost. Platí, že modré odstíny padnou zejména blondýnkám, červená obvykle více sluší tmavovláskám. Jestliže si nejste jistá, zkuste neutrální černou nebo béžovou.

Zdroj obrázku: Oleksandr Berezko / Shutterstock.com