Loading color scheme

Grund Resort Golf&Ski otevřen: Nároční hosté dostali další důvod, proč strávit volný čas v ČR

Hotel, restaurace, wellness

Po aktivním dni se pak nabízí zázemí 4hvězdičkového hotelu. Jeho exteriéry navrhlo trutnovské architektonické studi ATIP, které je autorem pražské O2 (bývalé Sazka) Areny, autorem interiérů jsou italští designéři Ferrari Pagani Tresoldi Architetti. Součástí hotelu je restaurace, kde je možné si kromě jídel ze stálého menu objednat také sezónní speciality – každý měsíc připraví šéfkuchař Grund Restaurantu jinou nabídku. Září se tak odehraje ve znamení hub, v říjnu mohou hosté restaurace objevovat dýňové variace. Součástí hotelu je i wellness, tedy relaxační zóna s bazénem s protiproudem, vířivkou, saunou či masážemi.

Golfové hřiště

Golfové hřiště v Mladých Bukách se může pochlubit jednou z nejkrásnějších vyhlídek v zemi. Jeho areál nabízí bezkonkurenční výhledy na Krkonoše včetně jejich dominant Černé hory a Sněžky a na překrásné Vraní vrchy a Zvičinu. Cílem přestavby celého areálu bylo vybudovat multifunkční Grund Resort Golf&Ski, jehož součástí bude nové, 18jamkové hřiště, šestijamkové hřiště se cvičnými chipping a putting greeny a krytý driving range včetně zázemí a osvětlení. Na původní devítku dle návrhu Václava Hrubého (par 34), která prošla dílčími úpravami, navázalo děvět nových jamek vyprojektovaných společností Golfer (par 36). Nová devítka nabízí nejenom mix pestře projektovaných jamek a a rozličných herních situací, ale také otvírá ty nejkrásnější výhledy na Sněžku.

Lyžařský areál

Lyžařský areál v těsném sousedství hotelu disponuje třemi sjezdovkami (nejdleší má délku 550 m) s lanovou dráhou a třemi vleky. Pro nejnáročnější lyžaře je to jen 6 km do Janských Lázní, resp. do jednoho z nejkvalitnějších lyžařských areálů v České republice – Ski areálu Černá hora-Janské Lázně.

Další aktivity

Nejen golfem a lyžováním se dá strávit pobyt v Grund Resortu. V rámci hotelových služeb je možné si vybrat z velké škály outdoorových aktivit, další aktivity pak nabízí okolní příroda. S Resortem sousedí oblíbená stezka pro běžkaře, turisty jistě zaujme také rodinou Grundových vybudovaný a znalci oceňovaný turistický okruh po skalách s červeného slepence. Okolí Mladých Buků a Trutnova lze využít rovněž k různě obtížným cyklistickým výletům. Pro náročné cyklisty se nedaleko zdvíhají kopce Krkonoš s rozsáhlou sítí cyklistických tras. Mimo náročných výletů na hory se dá relaxovat při pohodových cestách podél řeky Úpy. Zajímavým výletem je třeba cesta do Babiččina údolí v Ratibořicích. A pokud vyrazíte s dětmi, je jasným tipem na výlet ZOO ve Dvoře Králové.

„Plán na lepší využití lokality byl přirozeným vyústěním našich aktivit v Mladých Bukách. Chtěli jsme vybudovat místo, kde se budou naši hosté cítit dobře. Místo, kde si odpočinou, kde se mohou setkávat v příjemném prostředí s vysokým standardem, obklopeném nádhernou přírodou Krkonoš,“ říká prezident Resortu Jiří Grund. „Grund Resort Golf&Ski vzniká s cílem stát se dosud chybějící základnou, ať už chcete přijet za golfem, na lyže, běžky, kolo, pěší výlet nebo zde uspořádat firemní akci,“ dodává Jiří Grund.