Loading color scheme

CONVERSE X DRKSHDW

První TURBOWPN silueta byla představena v srpnu 2021 a po necelém roce se vrací opět s ambicí propojit dohromady tradici sportu a módy v odvážné jednobarevné podobě. Na první pohled čitelná estetika 80. let a basketbalu nabývá podoby luxusní fashion boty. Moderní minimalismus propůjčil modelu monochromatický vzhled a vtiskl mu soudobý design, vše ale s maximalistickými ambicemi.

Právě v dnešní době je propojení sportovního a módního světa silnější než kdy jindy. TURBOWPN má masivní vzhled, který dodává dominantní a sebevědomý pocit. Už ikonický tvar podrážky, vzniklé z kolaborace Converse s Rickem Owensem, se vrací i tentokrát, a to ve vylepšení podobě. CX pěna má ještě velkorysejší tvar a tvoří pevný základ celé boty. Nezapře se inspirace původním Weapon modelem, který nese jasné znaky této kolaborace, jakými jsou protažený jazyk a viditelné prošívání.

Původní Converse Weapon debutovali na NBA hřišti v roce 1986 a byly ve své době technicky inovativní. Stali se rychle populární mezi největšími basketbalovými hráči své doby. Rick Owens si dal záležet, aby hlavní znaky tohoto ikonického modelu zůstaly, a naopak ožili skrze designérsky ambiciózní prvky.