Loading color scheme

Nila.cz přináší fairtrade značku Nomads

A tak se pomalu – od londýnských trhů s etno módou - zrodila značka Nomads, která kombinuje britskou módu a indické umění výroby. Oblečení je podle Nomads prostředkem vyjádření. To proto se soustřeďují na různé styly – hippy chic, temnější gothik i oblečení na večírky. Tak jeden kus oprášíte několikrát – dopoledne na kávu, odpolední výstavu i večerní vínko!

Majitelé společnosti Duncan a Vicky do Indie stále jezdí několikrát za rok. Indická rukodělná práce a britský módní návrháři – tak zůstávají Nomads vždy sví, vždy originální, vždy noví.

Například vesnice Bagru je známa potisky na látku dřevěnými razítky – některé motivy jsou vytvořeny speciálně pro značku Nomads, která je dále propaguje a tím pomáhá udržovat. Značka dále využívá a rozšiřuje patchwork z přebytkových látek, ruční aplikace na látku. Hedvábné oděvy jsou vyrobeny z recyklovaných sárí, barvící techniky batiky jsou staré přes tři tisíce let. Ty jsou pravidelně zahrnovány do Nomads kolekcí. Nomads také vytváří řady ručně tkaných oděvů a oblečení s výšivkami, které se před tisíci let zrodily právě v Indii a Persii.

Nomads 100% splňuje požadavky fairtrade obchodu – to se jim daří zejména proto, že pomáhají propagovat a zpopularizovat tradiční techniky výroby. Stále také rozšiřují kolekci oděvů z organické bavlny. Její produkce například sníží množství CO2 na polovinu. Půda je méně zatížená, zbytkové materiály se recyklují. Mottem Nomads totiž zůstává - Přírodní cesta je vždy ta nejlepší!

Tak toulky Nomads nadále těší nejen jejich zakladatele – Duncana a Vicky, ale také tisíce lidí, které objevily krásu jejich oblečení, jejich kvalitu, styl a trvanlivost.

{phocagallery view=category|categoryid=1523|limitstart=0|limitcount=0}