Loading color scheme

Připravte své tělo na nový jídelníček zdravou alternativou svíčkové

Krůtí na šalotkách se špagetami z černých fazolí není úplně tradiční recept, ale určitě ho vyzkoušejte. Je bohatý na bílkoviny, takže se hodí třeba jako lehká večeře. Budete na něj potřebovat:
200 g krůtího masa
3-4 šalotky
2 stroužky česneku
100 g mraženého českého hrášku Dione
1 oranžovou papriku
sůl
pepř
olivový olej
100 g špaget z černých fazolí
čerstvé bylinky

Krůtí maso si nakrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete a dejte stranou. Šalotky s česnekem oloupejte a nakrájejte na plátky, nasypte je na rozpálenou pánev a zakápněte olejem. Chvíli restujte a přidejte maso. V malém rendlíku si v troše vody během chvilky povařte mražený hrášek. Potom nakrájejte papriku na proužky a orestujte ji na troše oleje. Špagety uvařte podle návodu na obalu a podávejte je s dozlatova opečeným masem s česnekem a šalotkami, hráškem a paprikou. Na závěr vše osolte, opepřete a posypte oblíbenými bylinkami.

FIT svíčková není recept, ze kterého budete mít výčitky. Obsahuje pouze maso, zeleninu, koření a rostlinnou smetanu. Místo houskového knedlíku navíc vyzkoušejte jeho zdravější ovesno-bramborovou variantu. Na 3-4 porce si připravte:
500 g hovězí plece
1 větší cibuli
1 balení Pod svíčkovou proužky Dione
olivový olej
125 ml rýžové smetany Alpro
150 ml kokosového mléka Alpro
koření Divoká směs
Na ovesno-bramborové knedlíky vám budou stačit 4 ingredience:
500 g brambor
100 g najemno namletých ovesných vloček
1 vejce
sůl

Nakrájejte si cibulku a osmahněte ji na trošce olivového oleje. Po chvíli přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout. Do pekáče dejte kapku oleje, osmahnutou cibulku, 1 balení Pod svíčkovou proužky Dione a doprostřed uložte maso. Posypte kořením a dejte péct do trouby na 150 stupňů asi na 2 a půl hodiny. Maso průběžně podlévejte horkou vodou. Zatím co se maso peče, můžete si připravit zdravější variantu klasických knedlíků. Oloupejte si brambory a uvařte je do měkka. Potom je rozšťouchejte a přidejte namleté vločky, vejce a sůl. Z těsta vytvarujte knedlíky, vkládejte je do vroucí vody a vařte podle velikosti asi 10 minut. Když je maso dopečené, vyndejte jej z pekáče, zeleninu přendejte do misky, přidejte smetanu a rozmixujte. Podle hustoty přidejte i kokosové mléko.

Značka Dione nabízí kromě zeleninových směsí i různé polévkové a ovocné směsi, které při přípravě jídel oceníte každý den.

Orientační ceny výrobků:
Pod svíčkovou proužky Dione 350 g – 18,90 Kč
Český hrášek Dione 350 g – 27,90 Kč
Zelenina na grill Dione Extra 450 g – 37,90 Kč
Lesní směs Dione Extra 500 g – 69,90 Kč

Teď ještě zkontrolovat zda Vám náhodou nechybí nějaké náčiní či nádobí na vaření!

{phocagallery view=category|categoryid=1998|limitstart=0|limitcount=0}