Loading color scheme

Franco Arazzi – prestižní vystoupení na London Fashion Week!

Ostře sledovaná módní přehlídka Oxford Fashion Studia v rámci London Fashion Week proběhla 18. února 2017 v originálně zrekonstruovaném industriálním prostoru Devonshire Square v Londýně.
Během sobotního odpoledne a večera se zde představilo se svými modely na 30 návrhářů z celého věta a  jako jediný zástupce Česka Franco Arazzi se svou novou kolekcí Multibags Rebels. Přehlídku zakončila after party, která se konala v Sushisamba baru ve třetí nejvyšší budově Londýna Heron Tower.

Kolekce Multibags rebels je pro její autorky, Olinu Francovou a Jitku Arazimovou, vyústěním jejich experimentování s multifunkčností kabelek. Motto kolekce Jsme rebelové! A ty? Žádné konvence. Žádná pravidla. Batoh X taška X cross-body. Vše v jednom. Svoboda volby. Kůže a provazy. Jen zauzlovat, přehodit a jít! oslovuje zejména (ale nejen) mladé moderní dívky a muže a skvěle korespondovalo jak s otrhaným džínovým lookem modelek a modelů, tak i s industriálním prostorem, ve kterém se setkání konalo.

Ateliér Franco Arazzi byl osloven pořadatelem na základě prezentace v britském VOGUE. „Samozřejmě jsme s radostí přijaly,“ říkají designérky. „Předvedly jsme šest modelů multibagů v rebelském stylu: hovězina ve spojení s hrubými provazy, kde jejich převazováním se mění funkce multibagu z batohu na tašku nebo vak,“ vysvětluje Olina Francová.

„Výzvou pro nás bylo i požadované oblečení modelek. Protože oděvy nešijeme a nechtěly jsme použít modely někoho jiného, zvolily jsme recyklaci džínů, které podtrhly svým „odrbaným lookem“ vyznění předváděných modelů,“ dodává Jitka Arazimová.

Obě výtvarnice potěšily nejen ohlasy diváků i modelek na přehlídce (ty se už zajímaly o to, jak by si mohly předváděné multibagy opatřit), ale i fakt, že se přehlídky zúčastnili příznivci jak z Británie, tak z Česka. „Měly jsme radost, že nás přijela podpořit i naše dvorní fotografka Karolína Holubová, dcera herečky Evy Holubové, která v Británii studuje fotografii a udělala nám krásné fotky jak z přehlídky tak z backstage,“ pochvaluje si Olina Francová. Zájem projevila i odborná veřejnost a média, například fotografie modelky Beckie Stewart se srstnatým modelem Ribelle se objevila i v anglické verzi časopisu Vogue. 

Celou akci si designérky ohromně užily. „Byla to pro mě naprosto fascinující možnost nahlédnout do zákulisí velkých fashion přehlídek, kde, jak jsem zjistila, se cítím jako ryba ve vodě,“ říká Jitka Arazimová. Její kolegyně zase nejvíce ocenila možnost seznámit se s designéry značek Francesca Phipps, Anni Eunbyeol Choi či The Prodigal Daughter.

Prezentace na této přehlídce výtvarnice samozřejmě motivuje k tvorbě nových kolekcí a k další práci. „Vidíme, že naše vize se stávají realitou, a to je ta největší podpora. A utvrzuje nás to v příjemném pocitu, že český design se ani ve ,velkém světě´ neztratí,“ shodují se.

Designové kabelky, tašky, batohy - za super ceny!

{phocagallery view=category|categoryid=2138|limitstart=0|limitcount=0}